6 Nisan 2015 Pazartesi

Kredi kartı borcu taksitlendirme ve kredi kartlarının yan etkileri

Günümüzde insanlar kredi kartlarının sağladığı kolaylıklar sebebiyle çoğu alışverişlerinde kredi kartlarını tercih etmeye başlamışlardır. Ancak nakit alışverişe nazaran takibi daha zor olmasından kaynaklı olarak kredi kartı borçları giderek yükselmektedir. O vakit kart sahipleri kredi kartı borcu taksitlendirme yoluna başvurmak zorunda kalmaktadırlar. Kredi kartı taksitlendirme hesap sahiplerini kısmen de olsa rahatlatmaktadır.
    Kredi kartlarıyla yapılan alışverişler toplamı hesap kesim tarihi itibariyle hesap özetinde belirlenmekte ve son ödeme gününe mutabık minimum ödeme tutarı seçenekleriyle kullanıcıya ulaştırılmaktadır. Ancak kart sahipleri meblağanın yüksek olduğu zamanlarda sadece minimum tutarı ödemekte ve kalan borç bir sonraki ay yapılan harcamalar ve dönem faizi de eklenerek artmaktadır. Katlanan miktar yükseldikçe kart sahibi işin içinden çıkamamakta ve çareyi kredi kartı taksitlendirme seçeneğini kullanmakta bulmaktadır. Bu işlemi yapan aracı şirketler mevcuttur. Gerek internet üzerinden msn yoluyla yazışarak gerek aracı kurumların sağladığı canlı destek hatlarından faydalanarak, tüketicinin birikmiş borcu vade farkı da eklenerek hesaplanır. Ortaya çıkan yeni meblağa kurum tarafından ödenmeye taahhüt edilir. Sonrasında kredi kartı borcu taksitlendirme işlemi yapılmış olan borçlu belirlenen ay kadar borcunu takside bölmüş olur. 
Aylık taksit ödemelerini borçlu bulunduğu kartın ya da kartların bağlı olduğu banka ya da bankalara yapabilmektedir. 
Böylece kredi kartı borcunun sürekli katlanarak yükselmesini durdurmuş olur. Aksi halde önüne geçilemeyen borçlar bütünüyle karşı karşıya kalacak ve sonunu getiremeyecektir. Kredi kartı taksitlendirme işlemi yapıldıktan sonra kart sahibi kartını tekrar kullanmaya başlayacak ve taksitlendirme devam ettiği müddetçe kartı açık kalacaktır. Yapılan bu işlem tamamen yasalara uygun ve güvenilir bir uygulamadır. Kredi kartı borcu taksitlendirme müşterilerin bir süreliğine de olsa rahat nefes alabilmelerini sağlamaktadır.
     Kredi kartı taksitlendirme artık sıkça kullanılan kredi kartlarının idaresinin zorluğundan doğmuş bir uygulamadır. Kullanıcılar rahat yaşam standartlarına bu kartlar sayesinde ulaşabilirken biriken borç tuzağını fark edememektedirler. Kredi kartı borcu taksitlendirme bu sebeple bir takım şirketlerce kurulmuştur , şu anda da faal olarak yürütülmeye devam etmektedir. Arz talep dengesinin sonucu olan başarılı ve ihtiyaç gereği bir uygulamadır.

1 yorum:

  1. Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
    mayocareclinic@gmail.com
    Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
    Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

    YanıtlaSil